Red, hand-drawn-looking spiral shape against black background.
Share this @internewscast.com

(NEXSTAR) — Technology evolves at a breakneck speed. For a lot of millennials, no era felt as boundless and thrilling in terms of tech and the internet as the late ’90s to the 2000s. Although many major brands and gadgets from that period have disappeared, revisiting them is always a trip down memory lane.

Below are nine logos from tech companies/products. See how many you can recognize. To discover the answers, simply highlight the concealed text.

Millennial tech quiz

1. Hint: Despite the 1999 gaming console’s cool aesthetic, it was such a major commercial flop that the company behind it never produced a similar product again.

Red, hand-drawn-looking spiral shape against black background.
(AP Photo)

Answer: Sega Dreamcast.

2. Hint: This wasn’t the first peer-to-peer file sharing program, but it was a popular one with a nonsensical name you probably haven’t forgotten. If our parents are reading this, this program alone accounted for most of the family computer’s virus problems.

Green circle with a fat, squat "K' in the middle.
(AP Photo)

Answer: Kazaa.

3. This computer company was acquired by Acer in 2007, which has kept the brand name alive with a special Walmart-only product release in 2020. These models were sold in the cow print boxes that helped make the company famous in the late 1990s and early 2000s.

A box spotted in black and white, like a cow

Answer: Gateway Computers.

4. This may have very likely been your very first wireless phone service provider. Though the company purchased then-competitor AT&T Wireless in 2004, this company’s name was eventually phased out in favor of the better-known AT&T. That said, this wireless service was a major advertiser in the 2000s and you may even remember some of its “American Idol” commercials and tie-ins. And let’s also not forget the “Spider-Man 2” tie-in commercial.

A logo in the shape of a human with their hands and legs spread out, almost like doing jumping jacks. Color is orange
(AP Photo)

Answer: Cingular Wireless.

5. Hint: In 2004, this computer company was actually acquired by the computer company that is the answer for question 3. The company’s “e” logo is a big hint for the answer.

Giant lowercase "e"
(AP Photo)

Answer: eMachines.

6. Hint: This might be the most niche logo in this quiz, but you’ve definitely seen it before. For millennials, this company’s logo likely appeared on any of the dozens of blank CD-Rs you burned in the 2000s and 2010s.

Illustration of a hand holding a magic wand with sparkles coming off of it

Answer: imation.

7. Before texting was the default and before social media even existed, this was how you kept up with friends after school, on the weekends, and over holidays. Though AIM might be slightly more beloved and iconic, there’s no discounting the hours you spent typing on the family computer because of this instant messaging platform.

The shape of two non-descript people shapes side-by-side
(AP Photo)

Answer: MSN Messenger.

8. In the wake of the groundbreaking release of the first iPod, dozens of tech companies were racing to have their very own personal mp3 players. While most competitors were simply just not as cool-looking (or as good) as an iPod, Microsoft’s attempt in the market was probably the best non-Apple model on the market. Not only did this player look cool (and different from an iPod, but in a good way), but its interface and usability were also pretty good, too. While it ultimately didn’t catch on, it’s still fun to wonder how your life might’ve diverged if you’d gone with this instead of an iPod.

A geometrical-looking shape that's difficult to describe but looks something like a spiderweb bearing two Xs on its sides
(AP Photo)

Answer: Zune.

9. You probably spent dozens of hours playing this “slice of life” PC game in the 2000s. While this game still exists in new forms (and is still popular), the original forever holds a place in our nostalgic hearts. You may forget what you had for lunch sometimes but you’ll never forget this game’s “rosebud” money cheat code as long as you live.

An illustration of the roof of a family home with a smoking chimney up top
(AP Photo)

Answer: The Sims.


Thanks for playing! If you got 9 out of 9, you’re a certified “very online” Millennial and that shouldn’t surprise you at all. Now, if you need us, we’ll be playing Neopets while updating Myspace.

Share this @internewscast.com
You May Also Like

ETSU Unveils Ultimate One-Stop Hub to Revolutionize Student Support Services

In a move that aligns perfectly with its mission, East Tennessee State…

Top CBP Official Defies Court Order: Accused of Illegally Deploying Tear Gas

CHICAGO — Gregory Bovino, a Commander with the U.S. Border Patrol, is…

Experience Coca-Cola Night at the Georgia-Carolina State Fair: Enjoy Thursday Admission for Just $7

AUGUSTA, Ga. – NewsChannel 6’s Brad Means is on the scene at…

Roblox and Discord Face New Lawsuit Following Tragic Death of 13-Year-Old Girl

A tragic lawsuit has been filed against Roblox and Discord, alleging their…

Pentagon Boosts Rio Grande Security with Enhanced Coast Guard Patrols: A Strategic Response

The U.S. Coast Guard plans to hold a press conference on Thursday…

Explore Weekend Wonders: Hiking, Elk Fest, and More in the Tri-Cities!

TRI-CITIES, Tenn./Va. (WJHL) — This weekend, the Tri-Cities area is buzzing with…

Storm Team 3 Forecast: Enjoy Sunny & Warm Weekend Before Showers Arrive Next Week

SAVANNAH, Ga. — Thursday dawned with some of the season’s coolest temperatures…

Trump Delays Federal Surge in San Francisco, Grants Additional Time to Mayor

A planned increase in federal enforcement in San Francisco has been temporarily…

Tampa Bay Waterkeeper Takes Action to Safeguard Local Watersheds

Tampa, Fla. (WFLA) — As Florida’s largest open water estuary, Tampa Bay…

Local Veterans Commemorate Beirut Bombing Anniversary: Honoring the Fallen and Reflecting on History

In Kingsport, Tennessee, an event was recently held to commemorate the 42nd…

Two Suspects Arrested in Waynesboro Block Party Shooting: Community Seeks Justice

WAYNESBORO, Ga. () – Authorities have apprehended two individuals in relation to…

Danville School Board’s Unanimous Decision: Administrator Dismissal Sparks Change

In a decisive move, the Danville Board of Education has chosen to…