Red, hand-drawn-looking spiral shape against black background.
Share this @internewscast.com

(NEXSTAR) — Technology evolves at a breakneck speed. For a lot of millennials, no era felt as boundless and thrilling in terms of tech and the internet as the late ’90s to the 2000s. Although many major brands and gadgets from that period have disappeared, revisiting them is always a trip down memory lane.

Below are nine logos from tech companies/products. See how many you can recognize. To discover the answers, simply highlight the concealed text.

Millennial tech quiz

1. Hint: Despite the 1999 gaming console’s cool aesthetic, it was such a major commercial flop that the company behind it never produced a similar product again.

Red, hand-drawn-looking spiral shape against black background.
(AP Photo)

Answer: Sega Dreamcast.

2. Hint: This wasn’t the first peer-to-peer file sharing program, but it was a popular one with a nonsensical name you probably haven’t forgotten. If our parents are reading this, this program alone accounted for most of the family computer’s virus problems.

Green circle with a fat, squat "K' in the middle.
(AP Photo)

Answer: Kazaa.

3. This computer company was acquired by Acer in 2007, which has kept the brand name alive with a special Walmart-only product release in 2020. These models were sold in the cow print boxes that helped make the company famous in the late 1990s and early 2000s.

A box spotted in black and white, like a cow

Answer: Gateway Computers.

4. This may have very likely been your very first wireless phone service provider. Though the company purchased then-competitor AT&T Wireless in 2004, this company’s name was eventually phased out in favor of the better-known AT&T. That said, this wireless service was a major advertiser in the 2000s and you may even remember some of its “American Idol” commercials and tie-ins. And let’s also not forget the “Spider-Man 2” tie-in commercial.

A logo in the shape of a human with their hands and legs spread out, almost like doing jumping jacks. Color is orange
(AP Photo)

Answer: Cingular Wireless.

5. Hint: In 2004, this computer company was actually acquired by the computer company that is the answer for question 3. The company’s “e” logo is a big hint for the answer.

Giant lowercase "e"
(AP Photo)

Answer: eMachines.

6. Hint: This might be the most niche logo in this quiz, but you’ve definitely seen it before. For millennials, this company’s logo likely appeared on any of the dozens of blank CD-Rs you burned in the 2000s and 2010s.

Illustration of a hand holding a magic wand with sparkles coming off of it

Answer: imation.

7. Before texting was the default and before social media even existed, this was how you kept up with friends after school, on the weekends, and over holidays. Though AIM might be slightly more beloved and iconic, there’s no discounting the hours you spent typing on the family computer because of this instant messaging platform.

The shape of two non-descript people shapes side-by-side
(AP Photo)

Answer: MSN Messenger.

8. In the wake of the groundbreaking release of the first iPod, dozens of tech companies were racing to have their very own personal mp3 players. While most competitors were simply just not as cool-looking (or as good) as an iPod, Microsoft’s attempt in the market was probably the best non-Apple model on the market. Not only did this player look cool (and different from an iPod, but in a good way), but its interface and usability were also pretty good, too. While it ultimately didn’t catch on, it’s still fun to wonder how your life might’ve diverged if you’d gone with this instead of an iPod.

A geometrical-looking shape that's difficult to describe but looks something like a spiderweb bearing two Xs on its sides
(AP Photo)

Answer: Zune.

9. You probably spent dozens of hours playing this “slice of life” PC game in the 2000s. While this game still exists in new forms (and is still popular), the original forever holds a place in our nostalgic hearts. You may forget what you had for lunch sometimes but you’ll never forget this game’s “rosebud” money cheat code as long as you live.

An illustration of the roof of a family home with a smoking chimney up top
(AP Photo)

Answer: The Sims.


Thanks for playing! If you got 9 out of 9, you’re a certified “very online” Millennial and that shouldn’t surprise you at all. Now, if you need us, we’ll be playing Neopets while updating Myspace.

Share this @internewscast.com
You May Also Like

George Santos Considers Restitution for Fraud Victims Amid Ongoing Controversy

Former Republican Congressman George Santos, recently released from federal prison following a…

Tragic Training Accident Claims Life of Washington Co.-Johnson City EMS Member

JOHNSON CITY, Tenn. (WJHL) — The Washington County-Johnson City EMS is grieving…

Colombian Burglary Ring Uncovered Following Central Florida Home Invasions

ORANGE COUNTY, Fla. – Authorities in Central Florida have apprehended a Colombian…

Unveiling the Mystery: Potential Destinations for the Stolen Louvre Jewels

NEW YORK (AP) — As the world reels from a daring heist…

Republican Senator Halts Bill Aiming to Secure Federal Worker Pay Amid Shutdown

In a recent Senate session, Sen. Ron Johnson of Wisconsin, a Republican,…

Reviving History: Discover the 21-Year Journey to Restore Monticello’s Hidden Treasures

MONTICELLO, Ill. — After years of dedication, one man’s passion project in…

Suspected Bank Robber Apprehended in Jasper County

JASPER COUNTY, S.C. – Authorities in Jasper County have apprehended a suspect…

Pentagon Boosts Rio Grande Security with Enhanced Coast Guard Patrols: A Strategic Response

The U.S. Coast Guard plans to hold a press conference on Thursday…

ICE Opens Doors for 40+ Healthcare Professionals: Apply Now for Rewarding Careers!

The Department of Homeland Security is actively recruiting for over 40 medical…

Texas Governor Mobilizes State Guard to Tackle Homeless Camp Cleanup

In a recent announcement from Austin, Texas Governor Greg Abbott revealed that…

Effingham Hit-and-Run: Suspect Identified in Unusual Scooter-Golf Cart Collision

EFFINGHAM, Ill. (WCIA) — Authorities have named the individual suspected of involvement…

Majority Disapproves White House East Wing Demolition: New Poll Reveals 53% Opposition

A recent survey reveals that most Americans are not in favor of…